ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Περικλής Παπαδόπουλος

Ο συνθέτης – τραγουδοποιός Περικλής Παπαδόπουλος  υπηρετεί σήμερα τη Δημόσια Μουσική εκπαίδευση ως Σχολικός Σύμβουλος Eκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Eμφανίζεται σε μουσικές σκηνές παρουσιάζοντας θεματικούς κύκλους τραγουδιών του. Ενδεικτικά έργα του: «Ακούσατε – Ακούσατε – Λαογραφικές στιγμές της Πατρινής Αποκριάς» 1995, «Απλά Μαθήματα Ελληνικής Πατριδογνωσίας» 2002, (κύκλος αντιπολεμικών τραγουδιών http://patridognosia.wikispaces.com), «Χαλάρωσε» 2006, (πολυρυθμικά τραγούδια για το Ελληνικό καλοκαίρι), «Τα παιδία τραγούδι παίζει» 2013, (κύκλος παιδικών τραγουδιών), «Μητέρα Ελλάδα» 2017, (λαική καντάτα για την Ένωση των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα), «Διαδρομές» 2018, (λαικά βιογραφήματα), «Είσαι παντού και πουθενά» 2018 (του χωρισμού), «Ζούνε οι μάγκες» 2018, (κοινωνικά νεορεμπέτικα), «Για τα πανηγύρια», 2018, (του χορού), «Ανένταχτα», 2018 καθώς και μουσική και στίχους για λαϊκά τραγούδια, θέατρο, ηχοϊστορίες, musical.

Το αναγνωρισμένο συγγραφικό και εκδοτικό του έργο σήμερα περιλαμβάνει 15 τίτλους και επιπλέον 11 c.d. – c.d. rom που αφορούν μελέτες, έρευνες, συλλογές και χορωδιακές επεξεργασίες έργων συνθετών και περιόδων της ιστορίας της Ευρωπαϊκής και της σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής.

Από το 1990 συγκρότησε διακεκριμένα και βραβευμένα μουσικά σύνολα (χορωδίες και ορχήστρες) σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Εργάστηκε ως εισηγητής – θεματοδότης του Υπουργείου Παιδείας, επιμορφωτής εκπαιδευτικών σε Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα, καλλιτεχνικός Δ/ντής του Δήμου Πάτρας σε φεστιβάλ παιδικού τραγουδιού, εμψυχωτής φορέων πολιτισμού και παιδείας, πρόεδρος των επιτροπών επιλογής εισακτέων στα Μουσικά Σχολεία, αξιολογητής του θεσμού «Αριστεία – ανάδειξη καλών πρακτικών» στην εκπαίδευση. Θέσπισε πρωτότυπα και καινοτόμα περιφερειακά – διασχολικά εκπ/κά προγράμματα και δράσεις Μουσικής που αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά, δημιούργησαν μεγάλη κινητικότητα και έτυχαν ευρύτατης ανταπόκρισης και κοινωνικής αποδοχής. Συνεργάστηκε με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα Πάτρας, Ιονίου και με τα Ελληνικά τμήματα Ο.Η.Ε. και UNICEF. Έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ψηφιακά ανθολόγια, σε προγράμματα πολλών μουσικών συνόλων και έχουν αποδοθεί από χορωδίες και ορχήστρες σε Τσεχία, Γερμανία, Αμερική, Κύπρο, Καναδά.

Έχει τιμηθεί και βραβευτεί για την εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και κοινωνική του προσφορά από διάφορους φορείς όπως ενδεικτικά: το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (2014), το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Κέρκυρας (2012), το Υπουργείο Παιδείας (2001, 2002, 2003, 2008), το 2ο Γυμνάσιο και Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων Βούλας Αθήνας (2003), το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων (2000, 2001), το Δήμο Πατρέων (2001 και 2002), τον Κοινωνικό τομέα και το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Πάτρας (2001, 2002), την Πανελλήνια Επιτροπή Δημοσιογράφων Καλλιτεχνικού ρεπορτάζ (1989), κλπ.

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό βιογραφικό μου.

 

 

Μοιράσου το

Υπάρχει σχόλιο σε ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

  • ΓΙΑΝΝΟΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ on

    Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!! ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΙΝΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2434350125 ΜΕ ΤΟΝ κ. ΓΩΓΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ή ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2434350100
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ

© Περικλής Παπαδόπουλος